Uzmanpark
uzmanpark-uyelik

Gizlilik Sözleşmesi

UZMANPARK

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE DAİR AYDINLATMA VE EKLİ RIZA METNİ

Son Güncelleme Tarihi: 10.10.2019

UZMANPARK (UZMANPARK BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ A.Ş) ailesi olarak, Android ve iOS mobil uygulamamızı ve www.uzmanpark.com adresindeki web sitemizi ziyaret eden siz değerli kullanıcılarımızın kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak işlenmesine büyük önem vermekteyiz. Bununla birlikte, bu verilerin toplanması, işlenmesi ve paylaşımı hususunda şeffaf olacağımızı ve verilerinizin güvenliğini azami şekilde sağlayacağımızı taahhüt ederiz.

Bu itibarla, işbu aydınlatma metnini sizleri en iyi şekilde bilgilendirme maksadıyla huzurunuza sunarız.

Kullanıcıların tamamı, UZMANPARK çalışanları ve iş ortakları, tüm bağlı kuruluşlar ve reklam veren anlaşmalı kurumlar bu politikaya uymakla mükelleftir.

Bu metinde özetle aşağıda sıralanan soruların cevapları ayrıntılı şekilde izah edilecektir.

1. Kişisel verilerinizi ne amaçla toplarız?

2. Hangi verilerinizi toplarız?

3. Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

4. Kişisel verilerinizi ne amaçla ve hangi 3.kişilere aktarabiliriz?

5. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (“GDPR”) göre haklarınız nelerdir ve bu hakları nasıl kullanırsınız?

6. Verileriniz nerede depolanır?

7. Kişisel verilerinizi ne süreyle depolarız?


1.Kişisel Verilerinizi Ne Amaçla Topluyoruz?

UZMANPARK ailesi olarak, veri sorumlusu sıfatıyla; kampanya ve fırsatlar hakkında tarafınızı bilgilendirmek, uygulama güncellemeleri ve sözleşme değişiklikleri hususunda tarafınızı bilgilendirmek; öneri, şikayet ve sorunlarınızı kayıt altına alabilmek, Platform üzerinden tarafınıza vaad ettiğimiz hizmeti sunabilmek, acil durumlarda size yardımcı olabilmek, hizmetin özelleştirilmesi, akıllı reklam faaliyetleri, tanıtım faaliyetleri kısacası verdiğimiz hizmetin gereği gibi ifasını sağlamak amacıyla kişisel verilerinizi toplar, işler ve gerektiğinde aktarırız. Kişisel verileriniz, kullanıcı başvurunuz, hizmetlerden yararlanmanız ve hizmet talepleriniz sırasında, mobil uygulamamız ve web sitemiz vasıtasıyla, otomatik yahut sair yöntemlerle Kanun’a uygun olarak ve bu hükümler çerçevesinde toplanmaktadır.

UZMANPARK web sitesinde, Site ziyaretçilerinin, Site’yi nasıl kullandıklarını anlamak, Site’de en çok hangi sayfaların ziyaret edildiğini ve UZMANPARK reklamlarının ne denli etkili olduğunu tespit etmek, Site’de yaşanılan zorlukları kaydetmek, Site tasarımı ve kullanışlılığını geliştirmek, Site kullanımı hakkında istatistiksel bilgi toplamak, bu verileri reklam amacıyla kullanmak için Google Analytics ve Yandex Metrica çerezleri kullanılmaktadır.

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve sorunların ivedilikle giderilebilmesi ve Kullanıcı’nın Kullanıcı Sözleşmesi ile vaad edilen hizmetlerden yararlanabilmesi için UZMANPARK Kullanıcılar’ın IP adresini, konum servis bilgisini, UZMANPARK seri numarasını, mobil uygulama eşsiz numarasını ve hata kaydını tespit etmekte ve kullanmaktadır.

Kişisel verileriniz, UZMANPARK tarafından;

Kullanıcı kaydınızın/başvurunuzun alınması,
Hizmetin gereği gibi ifası için kullanıcı ile iletişimin gereği gibi sağlanması,
Yeni hizmetlerin tanıtılması,
Hizmetin özelleştirilmesi,
Kullanıcıların memnuniyetinin ve şikayetlerinin belgelendirilebilir olması,
Kullanıcı sözleşmesi ve mobil uygulama ile vaad edilen hizmetin ifası ve sözleşme ve politika değişiklikleri hususunda gerekli bilgilendirmenin yapılması,
Kullanıcıların kendilerine en yakın hizmete en kısa sürede ulaşması,
Ticari faaliyetlerin yürütülmesi, ticari iş ve stratejilerin belirlenmesi ve uygulanması, şirket içi raporlama ve iş geliştirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
Demografik bilgi toplamak,
UZMANPARK ve UZMANPARK ile iş ilişkisi içinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temininin sağlanması ve bu kapsamda tarafınıza gerekli bilgilendirmelerin yapılması,
Reklamların etkililiğini test etmek,
Yasal yükümlülüklerin ifasının sağlanması,
Veri kayıplarının önlenmesi,
UZMANPARK hizmet duyuruları ve tanıtım faaliyetleri amacıyla ticari elektronik ileti gönderilmesi,
Denetim, araştırma, pazarlama ve reklam hizmetlerinde kullanılmak, UZMANPARK’ın anlaşmalı olduğu 3.kişilerin reklamlarını, başvuru formlarını, duyurularını, anketlerini yayınlamak,
UZMANPARK kullanıcı adı ve şifresini ile giriş yaptığınız başka mecralarda yer alan kişisel verileriniz, tercihleriniz, işlemleriniz ile gezinme süreniz ve detaylarını elde edilen diğer verilerle birlikte işleyebilmek amaçları kapsamında işlenmektedir.

2.Hangi Kişisel Verileriniz Kayıt Altına Alınır?

Kimlik bilgileri ve Ayırt edici Kişisel Bilgiler gibi kayıt bilgileri: Ad, soyad, doğum tarihi, kimlik numarası, adres, vergi kimlik numarası, ticaret unvanı, işletme adı, tescilli marka adı, MERSİS numarası, bildirmeniz halinde medeni durumunuz, milliyetiniz gibi kişisel verileriniz
Özel nitelikli kişisel veriler: Profilinizde kendi isteğinizle bildirmeniz halinde dernek, vakıf, sendika, siyasi parti gibi kuruluşlara üyelikleriniz, felsefi görüşünüz, sağlık verileriniz, müşteri hizmetleri ile iletişinizde ses kayıt sistemine kaydedilen özel nitelikli kişisel verileriniz
Profil bilgileri: Eğitim bilginiz, fotoğraf, şehir veya bölge seçiminiz,
Profesyonel Kimliğiniz: Hizmetlerimizi kullanırken beyan ettiğiniz kariyer bilgileriniz, uzmanlık alanlarınız, iş tecrübeleriniz, yetenekleriniz, belirtmeniz halinde maaş beklentiniz, özgeçmişinize eklediğiniz her türlü dosya gibi veriler
İletişim Bilgileri: Telefon numaranız, adres bilgileriniz, e-posta adresiniz
Kullanıcı Bilgileri: Kullanıcı numarası, hizmeti aldığınız tarih ve saate ilişkin veriler, şikayet kayıtlarınız, önerileriniz, geçmiş kullanım bilgileriniz, sık kullandığınız hizmetler, kullanım sırasında oluşan hatalar, ödemelere ilişkin bilgi ve durumlar, hizmetten yararlanma sıklığınız, hedefleme bilgileri gibi veriler
Lokasyon Bilgisi: Hizmetin ifası sırasında akıllı telefon yahut bilgisayarınız aracılığıyla elde edeceğimiz konum verileri, diğer kullanıcılara yakınlığınız gibi konumunuza ilişkin veriler
İşlem Güvenliği Bilgisi: Kimliği doğrulamak için ve hesaba erişimi sağlamak için kullanılan parola ve parola ipuçları, kullanıcı adı
Risk Yönetimi Bilgisi: IP adresi, Kullandığı akıllı telefonun seri numarası ve modeli, ülke bilgisi
Anket ve benzeri belge verileri: Hizmetlerimizle ilgili beyanlarınız, kullanıcılar hakkındaki yorum ve puanlamalarınız, favorileriniz, engellediğiniz kullanıcılar, size diğer kullanıcılar tarafından verilen puanlar, yorumlar, erişim engelleriniz, favorilerine eklendiğiniz kullanıcılar ve hizmetler,
Diğer veriler: Diğer kullanıcılara gönderdiğiniz resim, ses, yazı verileri, boy, kilo bilgileriniz
Anonim hale getirilen veriler bu Politika uyarınca kişisel veri kabul edilmeyecektir.
Çerezler aracılığıyla topladığımız veriler: UZMANPARK web sitesini ziyaret eden kişilerin; Site kullanımları, deneyimleri ile Site içerisindeki sayfa ve reklamlara dair tercihlerini tespit etmek için toplanan istatistiksel bilgiler, diğer sitelere UZMANPARK hesabınızla oturum açtığınızda 3.kişiler tarafından sunulan hizmetler, gerçekleştirdiğiniz ziyaretler, etkileşimler.

Ayrıntılı bilgi için Çerez Politikamız’ı inceleyiniz.

Reşit olmayanlar hakkında: UZMANPARK Kullanıcı Sözleşmesi uyarınca reşit olmayanlar UZMANPARK Kullanıcısı olamazlar. 18 yaşının altındaysanız lütfen UZMANPARK uygulamasını kullanmayın. 18 yaşın altında bir kişinin ebeveyni tarafından çocuğun verilerini UZMANPARK’a ilettiği tespit edilirse lütfen bu durumu tarafımıza bildirin. 18 yaşın altında bir kişinin verilerinin toplandığı tespit edilirse tarafımızca silinmesi için gerekli adımlar derhal atılacaktır.

KULLANICI’nın kart bilgileri UZMANPARK tarafından saklanmaz. Ödeme alt yapısı iyzico tarafından sağlanmaktadır. KULLANICI, kişisel bilgilerinin, hizmete ilişkin bilgilerin ve ödeme bilgilerinin iyzico’ya aktarılması ve kişisel verilerinin iyzico gizlilik politikasına göre işlenmesine izin verir ve saklandığını bildiğini kabul ve taahhüt eder..

3.Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

UZMANPARK, ilgili mevzuatta belirlenen veya bu Politika ile ifade edilen şartlarda, kişisel verilerinize hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini sağlamak için gerekli teknik güvenlik önlemlerini almayı, denetim ve kontrolleri sağlamayı taahhüt eder.

Kişisel verilere erişim kayıtları teknik imkanlar elverdiği ölçüde tutulur, bu kayıtlar düzenli olarak incelenir.
Kullanıcıların veri güvenliğini sağlamak için güncel ve gelişmiş teknolojiler kullanılmakta, olası teşebbüslere dair azami düzeyde önlemler alınmaktadır.

Kullanıcıların verileri Secure Socket Layer teknolojisi kullanılarak, kimlik doğrulama ve şifreleme gibi yöntemlerle korunmaktadır.

Ancak, UZMANPARK, mobil uygulama veya web sitesi üzerinden başka uygulamalara ve 3.şahıslara link verilmesi halinde, uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

Bununla birlikte, UZMANPARK, hiçbir bilişim sisteminin mutlak surette güvenli olmadığını hatırlatır, Kullanıcının ihmalinden yahut 3.kişilerin eylemlerinden doğan neticelerden sorumlu olmadığını bildirir.

UZMANPARK, işlenen verilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki yükümlülüklere uyar:

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin konularda hukuka uygun ve dürüst davranma,
Kişisel verileri doğru, tam ve eksiksiz işleme,
Güncelliğini kaybeden kişisel verilerin güncellenmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapma,
Kişisel verilerin işlenmesinde herhangi bir hukuka aykırılık fark ettiğinde ilgili yöneticiyi bilgilendirme,
Kişisel verilere ilişkin kanuni hakların kullanılabilmesi için gerekli yönlendirmeleri yapma.

Veri güvenliği hakkında herhangi bir soru için derhal UZMANPARK ile iletişime geçmelisiniz.

4. Kişisel Verilerinizi Ne Amaçla ve Hangi 3.Kişilere Aktarabiliriz?

UZMANPARK, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kullanıcılara ait verileri ayrıca rızalarını almaksızın işleyebilecek ve yurtiçi ve yurtdışındaki üçüncü kişilerle paylaşabilecektir. Bu durumlar aşağıda belirtilmiştir:

Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, verilerin işlenmesinin gerekli olması,
UZMANPARK’ın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
Kullanıcılar tarafından alenileştirilmiş olması,
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
Kullanıcılar’ın temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Bununla birlikte,

Müşterilere ait kişisel veriler, UZMANPARK tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve süreçlerin yürütülmesi, UZMANPARK tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, UZMANPARK’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, UZMANPARK’ın ve UZMANPARK ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini, akıllı reklam uygulamaları (tercihlerinize göre kişiselleştirilmiş reklamlar) ile UZMANPARK ile reklam anlaşması yapan 3.kişi kurum ve kuruluşlara verilerin aktarılması, mevzuat uyarınca belirlenen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde şirket yetkilileri, iş ortaklarımız, yurtiçi ve yurtdışındaki 3.kişiler ve kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

UZMANPARK, sağladığı hizmet içerisinden ve mobil uygulamalarından diğer web sitelerine bağlantı sağlayabilir. Anlaşmalı olduğu 3.kişilerin reklamlarını, başvuru formlarını, duyurularını yayınlayabilir. Kullanıcılar, reklamlar, duyurular aracılığıyla reklam veren 3.kişilerin hizmetlerinin yer aldığı uygulama veya sitelere yönlendirilebilir.

Veri sahibi olarak Kanun ve işbu metinde belirtilen amaçlar sınırlı olmak kaydıyla bahsi geçen 3 Tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini, bu hususa peşinen muvafakat ettiğinizi kabul ve beyan etmektesiniz.

5. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne göre haklarınız nelerdir ve bu hakları nasıl kullanırsınız?

Kullanıcı;

Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda ve kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde yapılan işlemlerin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarınsa sahiptir.

Bu hususta UZMANPARK Kullanıcı Sözleşmesi’nde muteber tebligat adresine yazılı olarak talepte bulunmanız gerekmektedir.

6. Verilerinizi Nerede Depolarız?

Bu Politika kapsamında toplanan veriler güvenliğinin sağlanması için Vultr sunucularında depolanacaktır. KULLANICI, veri güvenliğinin sağlanması için kişisel verilerinin Vultr gizlilik politikasına göre işlenmesine izin verir ve saklandığını bildiğini kabul ve taahhüt eder.
Veriler, işlendiği ülkede yürürlükte olan mevzuat kapsamında ve öngörülen güvenlik önlemleri dâhilinde Secure Socket Layer teknolojisi kullanılarak hizmetlerinden yararlanılarak işlenecektir.

7. Kişisel Verilerini Ne Kadar Süreyle Saklarız?

UZMANPARK, hizmetin ifası kapsamında topladığı veriler, üyelik devamınca metinde açıklanan gereklilikler süresince, mevzuatta belirtilen zamanaşımı süreleri dikkate alınarak saklanır. Kullanıcı verileri metnin güncelleme tarihi itibariyle kullanıcı ile UZMANPARK arasındaki hukuki ilişkinin sona ermesinden itibaren 10 yıl süreyle saklanabilecektir.

8.Politika’da Yapabileceğimiz Değişiklikler

UZMANPARK, tek taraflı olarak Politika’da değişiklik yapabilir. UZMANPARK’nın değişiklik yaptığı Politika hükümleri yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. Yürürlük tarihinden sonra uygulamanın kullanımına devam edilmesi yeni versiyonu kabul ettiğiniz anlamına gelir. Herhangi bir değişikliğe itirazınınız olursa UZMANPARK kullanıcı hesabınızı kapatmanızı tavsiye ederiz.



UZMANPARK Kullanıcısı Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

• UZMANPARK Kullanıcı Sözleşmesi ve UZMANPARK Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine Dair Politika ve Aydınlatma Metni (“Politika”) çerçevesinde;

UZMANPARK mobil uygulama hizmetinden (“Hizmet”) yararlanmak, söz konusu hizmetin icrası, sürecin yönetilmesi, iyileştirilmesi, yükümlülüklerinin gereği gibi yerine getirilmesi, ihtiyaçların saptanması, biz kullanıcıların beğeni, kullanım sıklığı, alışkanlık ve ihtiyaçları dikkate alınarakkişiselleştirilerek önerilmesi, tanıtılması için gerekli aktivitelerin planlanması, tarafıma kişiselleştirilmiş akıllı reklamların sunulması için UZMANPARK tarafından bildirmiş olduğum özel nitelikli kişisel verilerim de dahil kişisel verilerimin yukarıda anlatılan yollar ve mevzuat hükümleri gereğince toplanmasına ve bu amaçla yurtiçi ve yurtdışındaki 3.kişilere aktarılmasına, işin mahiyetinden kaynaklanan sorunların hızlı ve etkili şekilde giderilmesi için; Aydınlatma Metni’nde sıralanan kişisel verilerimin Avrupa Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun’a (“KVKK”) uyumlu şekilde toplanmasına, işlenmesine, güncellenmesine, periyodik olarak kontrol edilmesine, veri tabanında tutulmasına, saklanmasına, gerektiği takdirde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve iş ilişkimizin gereği olarak çözüm ortağımız olan yurtiçi ve yurtdışındaki üçüncü kişilerle ve reklam amacıyla yurtiçi ve yurtdışındaki 3.kişilerle paylaşılmasına ilişkin gerekli aydınlatmanın şahsıma ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde yapıldığını, Politika’nın her bir sayfasını eksiksiz şekilde okuyup anladığımı kabul, beyan ve taahhüt ederim.

*Yukarıda sayılan özel nitelikli kişisel verileriniz de dâhil olmak üzere, her türlü kişisel verilerinizinişlenmesi için kabulünüze ihtiyaç duyulan işbu Metni kabul etmemeniz halinde, GDPR ve KVKK mevzuatı uyarınca işlenmesine cevaz verilen durumlar müstesna olmak kaydıyla, açık rızanızın alınmasını gerektiren süreçlerimiz bakımından size gerekli ve yeterli hizmeti sağlayamayacağımızı ve Şirketimizin ticari ve operasyonel faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğini bilgilerinize sunarız.

İletişim

UZMANPARK web sitesinde, çerezler aracılığıyla toplanan verilerinizin kontrolünü sağlamak için lütfen http://www.uzmanpark.com/cerez-politikamiz adresini ziyaret ediniz.

Bu Politika hakkında sorularınız olursa, lütfen aşağıda bilgisi verilen adresten yazarak Veri Koruma Görevlimizle irtibata geçebilirsiniz.

destek@uzmanpark.com

Uzmanpark'ın Hoş Geldin Kampanyası

31 Aralık 2019 Tarihine kadar 1 Yıllık Üyelik alımlarına

+3 Ay Bizden Hediye!!